Makro folder

Makro
Zo, je bent dus op zoek naar de folder van Makro folder.

Wat is in reclame in de Makro folder van deze week?

Aan het begin van de week verschijnt er een nieuwe folder die 14 dagen geldig is. Naast de standaard food folder heeft Makro ook nog andere folders, zoals bijvoorbeeld Gastro, Non-Food, Reizen etc. De folder wordt bezorgd, maar kan ook op internet bekeken worden.

Makro is een zelfbedieningsgroothandel (een groothandel opgezet als een supermarkt). Makro is als het ware een oversized supermarkt, waar alle artikelen die in de gewone supermarkt te krijgen zijn ook worden aangeboden, alleen dan in grootverpakkingen. Men kan ook een belastingvoordeel halen uit grootinkopen. Alleen bedrijven, stichtingen en verenigingen die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven krijgen een zogenaamde Makro-pas en kunnen hier inkopen.

Het bedrijf is opgezet door de Nederlandse Steenkolen Handelsvereniging (SHV).

Per 1 januari 1998 heeft SHV de Europese Makro’s verkocht aan de Duitse METRO Group, eigenaar van onder andere Mediamarkt.

Op 31 oktober 1968 werd het eerste Makro-filiaal geopend in Amsterdam. In Nederland heeft Makro vestigingen in Amsterdam (Duivendrecht), Best, Beverwijk, Breda, Delft, Duiven, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Nijmegen, Nuth, Vianen, Wateringen, Barendrecht, ‘s-Hertogenbosch en Nieuwegein. Er werken zo’n 4000 mensen en in 2003 behaalde het bedrijf een omzet van 1,11 miljard euro. Eén van de concurrenten in Nederland is Sligro.

In België heeft Makro vestigingen in Alleur, Deurne, Eke, Lodelinsart, Machelen en Sint-Pieters-Leeuw. Ook in Griekenland is het bedrijf actief, met onder andere vestigingen in Iraklion, Patras en Larissa.

Conform het principe van groothandels kan er bij Makro alleen gewinkeld worden met een Makro-pas, die wordt verstrekt aan bedrijven, stichtingen en verenigingen die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

 
MakroBELGFood05and06w1

MakroBELGNonFood05and06w1

Bron: Makro.be