Lidl folder

Lidl
Zo, je bent dus op zoek naar de folder van Lidl folder.

Wat is er in reclame in de Lidl folder van deze week?

1 keer per week verschijnt er een folder met aanbiedingen. Deze zijn opgedeeld in verschillende dagen. Er zijn aanbiedingen die bijvoorbeeld alleen de eerste 2 dagen van de week geldig zijn, waarop een superaanbieding op de woensdag volgt, en daarna zijn er weer andere producten de rest van de week die in prijs verlaagd zijn.

Lidl (spreek uit: Liedel) is een van origine Duits levensmiddelenbedrijf in het hard-discountsegment. Het bedrijf is actief in vrijwel heel Europa, met zo’n 5.000 winkels in 17 landen. Er zijn plannen voor verdere uitbreiding naar andere (Oost-)Europese landen en Canada.

Lidl is de grootste concurrent van Aldi, die zich ook in het discount segment bevindt. Net als Aldi is Lidl afkomstig uit Duitsland en heeft in veel landen in Europa vestigingen van de winkel. Het grootste concentratiepunt zijn levensmiddelen, die tegen bodemprijzen worden verkocht.

In de herfst van 2008 wil Lidl de eerste 30 filialen openen in Zwitserland, in Maart 2009 komen er hier nog eens 26 filialen bij in Zwitserland. In totaal wil de discounter in Zwitserland een winkelbestand opbouwen van 200 filialen. Daarmee is het ook gelijk de entree van de discounter in dit land. Uiterlijk in 2012 wil de keten ook de eerste filialen openen in de VS.

De winkels vallen allemaal onder Lidl Stiftung & Co. KG, een Duitse commanditaire vennootschap. Het hoofdkantoor staat in Neckarsulm (in de bondsstaat Baden-Württemberg). Het hoofdkantoor van de Nederlandse afdeling staat in Huizen, de Belgische afdeling (incl. Luxemburg) wordt vanuit Merelbeke gecoördineerd.

Lidl is in 1930 door Joseph Schwarz opgericht onder de naam Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung. Schwarz ging tevens een samenwerkingsverband aan met Südfrüchte Großhandel Lidl & Co. Dit was oorspronkelijk een fruitgroothandel, maar werd na verloop van tijd een voedselgroothandel. Toen Dieter Schwarz de taken van zijn vader Joseph overnam, ging hij zich – samen met Ludwig Lidl – richten op het opzetten van een discountformule. In 1973 opende de allereerste Lidl in Ludwigshafen zijn deuren. Voor de formule werd en wordt nog steeds vooral naar de Aldi-formule gekeken.

Lidl Nederland (de organisatie) bestaat sinds juli 1995. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Noord-Hollandse Huizen. Hier zijn de hoofddirectie en de afdelingen administratie, personeelszaken, inkoop, automatisering en vastgoed ondergebracht. Lidl Nederland bestaat uit vier regio’s en heeft vier distributiecentra (Tiel, Heerenveen, Etten-Leur en Zwaag), vanwaaruit alle winkels in Nederland worden bevoorraad en aangestuurd. Lidl huurt ook een groot distributiecentrum in Hazeldonk, bij de grensovergang Nederland–België. Dit distributiecentrum wordt door Lidl Nederland en Lidl Belgium gezamenlijk gebruikt. In 2010 wordt er in Weert een nieuw distributiecentrum geopend.
De eerste Nederlandse Lidl-winkel werd in 1997 in Uden (Noord-Brabant) geopend. Lidl had eind 2008 317 filialen. Lidl Nederland profileert zich met het motto wij proberen alles zo eenvoudig mogelijk te doen.

Lidl Belgium, waar ook Luxemburg onder valt, is sinds 1993 actief. In april 1995 werden de eerste acht filialen geopend in België. In 2007 had Lidl Belgium ruim 250 winkels in België en Luxemburg. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Oost-Vlaamse Merelbeke en er zijn vier distributiecentra verspreid over het hele land (niet in Luxemburg), in Bornem, Genk, Courcelles en Gullegem.

Lidl Nederland en België werken nauw samen met elkaar onder de naam Lidl Benelux. Een aantal Lidl-producten worden speciaal voor de Benelux geproduceerd. Ook de wekelijkse aanbiedingen in Nederland en België zijn op elkaar afgestemd. Meestal verschillen de aanbiedingen één of twee weken van elkaar.


 
LidlBELG06w1

Bron: Lidl.be